Mijn favorieten

Een woning kopen

Als u de beslissing heeft genomen een andere woning te kopen komen er een aantal zaken op u af. U moet in korte tijd veel beslissingen nemen die van groot belang zijn.

Thijssen Makelaardij biedt u een 3-tal diensten die u kunnen helpen met het nemen van de juiste beslissingen. Deze diensten kunt u uiteraard afzonderlijk afnemen.

Klik hier om naar het aanbod te gaan

Een woning kopen

Onderhandelen over de prijs van de woning
Op het moment dat u een woning hebt gevonden waar u een bod op wil doen gaan wij starten met een klein vooronderzoek. Dit vooronderzoek houdt in dat wij kadastrale informatie opvragen, onderzoek doen naar het bestemmingsplan, kijken hoe lang de woning te koop staat, beoordeling van de prijzen van de woningen die recent in de buurt zijn verkocht, navragen of de buren verbouwings-plannen hebben etc. Vervolgens bepalen wij samen met u de strategie en de maximale prijs waartegen u de woning wenst te kopen.
Nu begint het spel van de onderhandeling met als resultaat dat u de woning gaat kopen tegen een prijs die realistisch is en te financieren is of als resultaat dat wij u adviseren om een andere woning te gaan zoeken.

Koopakte
Als u een woning hebt gekocht kunnen wij voor u controleren of de afspraken die u mondeling gemaakt hebt op de juiste manier schriftelijk zijn weergeven. Voorts checken we of de ontbindende voorwaarden met betrekking tot de financiering van de nieuwe woning en/of bouwkundige keuring zijn opgenomen. Tenslotte wordt de termijn waarop de bankgarantie gesteld moet worden met u besproken om te beoordelen of dit voor u haalbaar is.

Oplevering van de nieuwe woning
Vlak voordat u naar de notaris gaat inspecteren wij samen met u de nieuwe woning om te zien of alles in dezelfde staat is als toen u de woning kocht. Daarnaast kijken we of de woning leeg is.

Bij een nieuwbouwwoning inspecteren wij de nieuwe woning op mogelijke gebreken zodat wij deze samen met u en de aannemer kunnen bespreken en de termijn waarop mogelijke gebreken verholpen dienen te worden. Voorts beoordelen we eventuele financiële consequenties die we aan de gebreken koppelen.

Woning van de maand